Restauracja Patataj
Menu potraw
Przystawki
Tatar po polsku
43,-
Boczniaki czosnkowe na sałacie
z suszonymi pomidorami i parmezanem
33,-
Krewetki black-tiger
duszone w białym winie
45,-
Zupy
Rosół domowy z makaronem
16,-
Zupa sezonowa
25,-
Sałaty
Wstęgi polędwicy wołowej
smażone na oliwie truflowej, z sosem pieprzowym
39,-
Pierogi
Pierogi z cielęciną i masłem szałwiowym
z wody lub podsmażane na patelni
43,-
Pierogi Ruskie, z ziemniakami, serem, cebulką i boczkiem
z wody lub podsmażane na patelni
39,-
Pierogi ze szpinakiem
z wody, kraszone kwaśną śmietaną
39,-
Pierogi ze szpinakiem
z wody, z sosem z maślaków
43,-
Dania główne
Polędwiczka wieprzowa
w sosie z kurek serwowana z domowymi kopytkami
53,-
Befsztyki z polędwicy wołowej
z masłem czosnkowym i frytkami julienne
85,-
Pstrąg czosnkowy z Pustelni k. Opola Lubelskiego
smażony na patelni i podawany z grillowanymi warzywami
55,-
Polędwica wołowa
z sosem z maślaków i domowymi kopytkami
73,-
Kotlety schabowe z kostką
z dodatkami sezonowymi
49,-
Dodatki
Sałata zielona z sosem winegret
12,-
Dodatkowy kosz pieczywa
12,-
Dodatek sezonowy
12,-
Dania dla dzieci
Panierowany filet z kurczaka krojony
z frytkami z ketchupem
29,-
Desery
Mus chałwowy
z musem malinowym
25,-
Nugat lodowy
z orzechami laskowymi i musem malinowym
27,-
Deser sezonowy
25,-
Herbaty
Dzbanek herbaty
czarna assam, zielona, owocowa
14,-
Kawy
Espresso
11,-
Cappucino
13,-
Latte
15,-
Napoje Zimne
Woda mineralna Cisowianka
gazowana i niegazowana
butelka duża 15,-
butelka mała 7,-
Soki owocowe Tymbark
pomarańczowy, grejpfrutowy, czarna porzeczka, jabłkowy
9,-
Coca-Cola, Coca-Cola Zero
9,-
Piwa i Alkohole mocne
Selekcja Piw Perła Chmielowa
butelka 15,-
Piwo Nałęczowskie jasne i ciemne
butelka 15,-
Wódki Białe :
Finlandia, Żubrówka Czarna, Luksusowa
40ml, - 15,-
butelka 70,-
Wiśniówka
40ml,- 15,-
Whisky 4cl :
Chivas Regal
40ml, - 25,-
Jägermeister
40ml, - 20,-
Cognac Hennesy VS 4cl
40ml, - 25,-
Specjalnością naszej restauracji stały się z pewnością pierogi z cielęciną polane masłem szałwiowym. Ale staramy się, aby wszystkie dania były specjalne.
Krem z cukinii z serem pleśniowym, boczniaki na sałacie, polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek, befsztyk z polędwicy w czarnym pieprzu, tarty z owocami. To niektóre przykłady dań współczesnej kuchni europejskiej.
Pierogi z kaszą jaglaną i serem, pstrąg z rusztu ze stawów w Pustelni k. Opola Lubelskiego – przebój ostatnich lat w naszej restauracji, to wybrane potrawy oparta na produktach pochodzących od rodzimych dostawców, które nawiązują także do kuchni regionalnej.
Zapraszamy do próbowania naszych dań sezonowych odwołujących się do kuchni lokalnej – a więc tej, która jest pięknym wspomnieniem naszego dzieciństwa. Mamy nadzieję, że takie wspomnienia będą także mieli kolejni Goście, którzy złożą nam wizytę w Patataj.