Restauracja Patataj
Menu potraw
Przystawki
Tatar po polsku
33,-
Boczniaki czosnkowe na sałacie
z suszonymi pomidorami i parmezanem
27,-
Plastry czerwonego buraka
z kozim serem, na roszponce, posypane orzechami włoskimi i polane sosem winegret
19,-
Krewetki black-tiger
duszone w białym winie
39,-
Zupy
Rosół domowy z makaronem
13,-
Zupa sezonowa
18,-
Sałaty
Wstęgi polędwicy wołowej
smażone na oliwie truflowej, z sosem pieprzowym
29,-
Pierogi
Pierogi z cielęciną i masłem szałwiowym
z wody lub podsmażane na patelni
33,-
Pierogi z ziemniakami, serem, cebulką i boczkiem
z wody lub podsmażane na patelni
27,-
Pierogi ze szpinakiem
z wody, kraszone kwaśną śmietaną
29,-
Pierogi ze szpinakiem
z wody, z sosem z maślaków
31,-
Dania główne
Polędwiczka wieprzowa
w sosie z kurek serwowana z domowymi kopytkami
43,-
Befsztyki z polędwicy wołowej
z masłem czosnkowym i frytkami julienne
72,-
Pstrąg czosnkowy z Pustelni k. Opola Lubelskiego
smażony na patelni i podawany z grillowanymi warzywami
39,-
Polędwica wołowa
z sosem z maślaków i domowymi kopytkami
65,-
Kotlety schabowe
z dodatkami sezonowymi
37,-
Dodatki
Sałata zielona z sosem winegret
9,-
Dodatkowy kosz pieczywa
9,-
Dodatek sezonowy
9,-
Dania dla dzieci
Panierowany filet z kurczaka krojony
z frytkami z ketchupem
21,-
Desery
Mus chałwowy
z musem malinowym
17,-
Nugat lodowy
z orzechami laskowymi i musem malinowym
23,-
Deser sezonowy
19,-
Herbaty
Dzbanek herbaty
czarna assam, zielona, owocowa
10,-
Kawy
Espresso
9,-
Cappucino
11,-
Latte
13,-
Napoje i alkohole lekkie
Woda mineralna Cisowianka
gazowana i niegazowana
butelka duża 12,-butelka mała 7,-
Soki owocowe Tymbark
pomarańczowy, grejpfrutowy, czarna porzeczka, jabłkowy
8,-
Coca-Cola, Coca-Cola Zero
7,-
Selekcja Piw Perła Chmielowa
10,-
Alkohole mocne
Wódki Białe :
Finlandia, Żubrówka Czarna, Luksusowa
kieliszek 15,-butelka 70,-
Wiśniówka
kieliszek 15,-
Whisky 4cl :
Jack Daniel’s, Chivas Regal
szklanka 25,-
Gin Beefeater 4cl
szklanka 20,-
Jägermeister
szklanka 20,-
Cognac Hennesy VS 4cl
kieliszek 25,-
Specjalnością naszej restauracji stały się z pewnością pierogi z cielęciną polane masłem szałwiowym. Ale staramy się, aby wszystkie dania były specjalne.
Krem z cukinii z serem pleśniowym, boczniaki na sałacie, polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek, befsztyk z polędwicy w czarnym pieprzu, tarty z owocami. To niektóre przykłady dań współczesnej kuchni europejskiej.
Pierogi z kaszą jaglaną i serem, pstrąg z rusztu ze stawów w Pustelni k. Opola Lubelskiego – przebój ostatnich lat w naszej restauracji, to wybrane potrawy oparta na produktach pochodzących od rodzimych dostawców, które nawiązują także do kuchni regionalnej.
Zapraszamy do próbowania naszych dań sezonowych odwołujących się do kuchni lokalnej – a więc tej, która jest pięknym wspomnieniem naszego dzieciństwa. Mamy nadzieję, że takie wspomnienia będą także mieli kolejni Goście, którzy złożą nam wizytę w Patataj.