Restauracja Patataj

Menu potraw


Przystawki

Tatar po polsku

43,-

Boczniaki czosnkowe na sałacie

z suszonymi pomidorami i parmezanem

33,-

Krewetki black-tiger

duszone w białym winie

45,-

Zupy

Rosół domowy z makaronem

16,-

Zupa sezonowa

25,-

Sałaty

Wstęgi polędwicy wołowej

smażone na oliwie truflowej, z sosem pieprzowym

39,-

Pierogi

Pierogi z cielęciną i masłem szałwiowym

z wody lub podsmażane na patelni

43,-

Pierogi Ruskie, z ziemniakami, serem, cebulką i boczkiem

z wody lub podsmażane na patelni

39,-

Pierogi ze szpinakiem

z wody, kraszone kwaśną śmietaną

39,-

Pierogi ze szpinakiem

z wody, z sosem z maślaków

43,-

Dania główne

Polędwiczka wieprzowa

w sosie z kurek serwowana z domowymi kopytkami

53,-

Befsztyki z polędwicy wołowej

z masłem czosnkowym i frytkami julienne

85,-

Pstrąg czosnkowy z Pustelni k. Opola Lubelskiego

smażony na patelni i podawany z grillowanymi warzywami

55,-

Polędwica wołowa

z sosem z maślaków i domowymi kopytkami

73,-

Kotlety schabowe z kostką

z dodatkami sezonowymi

49,-

Dodatki

Sałata zielona z sosem winegret

12,-

Dodatkowy kosz pieczywa

12,-

Dodatek sezonowy

12,-

Dania dla dzieci

Panierowany filet z kurczaka krojony

z frytkami z ketchupem

29,-

Desery

Mus chałwowy

z musem malinowym

25,-

Nugat lodowy

z orzechami laskowymi i musem malinowym

27,-

Deser sezonowy

25,-

Herbaty

Dzbanek herbaty

czarna assam, zielona, owocowa

14,-

Kawy

Espresso

11,-

Cappucino

13,-

Latte

15,-

Napoje Zimne

Woda mineralna Cisowianka

gazowana i niegazowana

butelka duża 15,-
butelka mała 7,-

Soki owocowe Tymbark

pomarańczowy, grejpfrutowy, czarna porzeczka, jabłkowy

9,-

Coca-Cola, Coca-Cola Zero

9,-

Piwa i Alkohole mocne

Selekcja Piw Perła Chmielowa

butelka 15,-

Piwo Nałęczowskie jasne i ciemne

butelka 15,-

Wódki Białe :

Finlandia, Żubrówka Czarna, Luksusowa

40ml, - 15,-
butelka 70,-

Wiśniówka

40ml,- 15,-

Whisky 4cl :

Chivas Regal

40ml, - 25,-

Jägermeister

40ml, - 20,-

Cognac Hennesy VS 4cl

40ml, - 25,-

Specjalnością naszej restauracji stały się z pewnością pierogi z cielęciną polane masłem szałwiowym. Ale staramy się, aby wszystkie dania były specjalne.

Krem z cukinii z serem pleśniowym, boczniaki na sałacie, polędwiczka wieprzowa w sosie z kurek, befsztyk z polędwicy w czarnym pieprzu, tarty z owocami. To niektóre przykłady dań współczesnej kuchni europejskiej.

Pierogi z kaszą jaglaną i serem, pstrąg z rusztu ze stawów w Pustelni k. Opola Lubelskiego – przebój ostatnich lat w naszej restauracji, to wybrane potrawy oparta na produktach pochodzących od rodzimych dostawców, które nawiązują także do kuchni regionalnej.

Zapraszamy do próbowania naszych dań sezonowych odwołujących się do kuchni lokalnej – a więc tej, która jest pięknym wspomnieniem naszego dzieciństwa. Mamy nadzieję, że takie wspomnienia będą także mieli kolejni Goście, którzy złożą nam wizytę w Patataj.